Onze barbecue houtskool

Onze Monolith barbecue houtskool is een hoogwaardige gezuiverde­houtskool van gecertificeerde Europese bosbouw, waar alleen hardhout zoals beuken, eiken, essen en haagbeuken worden ger­affineerd met behulp van het gecontroleerde retortproces. In dit proces worden de resulterende teer en zuren geëxtraheerd en kri­jg je een uniform verkoolde, zeer hoogenergetische houtskool. Het grovere sorteren van 4 – 12 cm voorkomt een te dichte locatie van de barbecue houtskool in de vuurhaard / in de koolstofmand en bevordert dus een optimale luchtstroom. Door de perfecte verkoling kan de kolen zeer snel worden ontstoken en kunt u in 10 – 15 minuten temperaturen van 200 – 250 ° C bereiken. Met een energiewaarde van 31.700 kJ / kg krijgt u een zeer langdurige, indien nodig zeer hoge temperatuur. In combinatie met de opslagkenmerken van de Monolith kamado Grill, zal elke lange klus met slechts één lading houtskool van 3 kg zonder aarzeling worden gedaan.

Monolith Charcoal
3kg Bag

Dimensions (L x B x T x H):
15 x 26 x 38 cm
Item No. 201091

Monolith Charcoal
8kg Bag

Dimensions  (L x B x T x H):
38 x 40 x 60 cm
Item No. 201090

barbecue houtskool
De rechter barbecue houtskool

De keuze van de juiste houtskool is vaak bepalend voor de perfecte barbecue-ervaring: voor onze MONOLITH keramische barbecues bevelen wij daarom onze MONOLITH barbecue houtskool aan, die geproduceerd wordt uit gecertificeerde Europese bosbouw. Het maakt een ongecompliceerde opwarming mogelijk met bijna geen rookontwikkeling. Na slechts 20 minuten is de benodigde warmte bereikt en is de grill volledig klaar voor gebruik.

Het vullen van

Vul de Houtskoolkorf of de Vuurdoos met hoogwaardige houtskoolklompen van groter formaat. Wij adviseren
onze Monolith houtskool.

houtskool
monolighter

Ontstoken in enkele minuten

Sluit het deksel en open de ontluchter en de ventilatiekap. Door het schoorsteeneffect warmt de houtskool extreem snel op. Steek de klomp houtskool van bovenaf aan.

Perfect gecontroleerd

Regel de grilltemperatuur door de ventilatieopeningen aan te passen en voeg vervolgens de grilltoebehoren toe volgens
de gewenste kookmethode.

barbecue
Catching fire?
kamado barbecue

U kunt contact opnemen met een van onze geautoriseerde officiële dealers. Onze dealers zijn getraind en gepassioneerd over wat ze doen en beantwoorden al uw vragen over de Monolith keramische houtskool barbecue.

FIND YOUR DEALER