LAMSBOUT MET GEMENGDE GROENTEPANNETJE by Günter Müller

De lamsbout – een klassieker die vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden. Het water loopt ons in de mond als we denken aan sissend vlees, hitte, rook, knapperige, vers gegrilde groenten en de Monolith! Je maakt het als volgt:

De dag ervoor:
Haal eerst de lamsbout van het bot. Dit doe je het beste door met een flexibel fileermes langs het bot te snijden. Leg het vlees dan een nacht in de marinade met het sap van een limoen.

Voorbereiding:
De volgende dag steek je het vlees aan het draaispit en bind je het bij elkaar met slagerstouw. Verwarm ondertussen de Monolith tot 120 – 130°C. Plaats nu de rotisserie op de barbecue, steek de spies met de lamsbout erin en laat het ca. 3,5 uur draaien op 120°C.

Om een subtiel rookaroma te verkrijgen kun je via het rookhouttoevoersysteem een handvol esdoorn rookpellets op de gloeiende houtskool aanbrengen.

Het groentepannetje:
Alle groenten worden in blokjes gesneden (1:1), doe deze daarna in een gietijzeren pan. Zet ca. 1 uur voor het einde van de gaartijd van de lamsbouten de pan onder het draaispit op het rooster, zodat de groenten in de pan ook op smaak worden gebracht met het druipende vet en het vleessap.

De kerntemperatuur van de bouten moet ca. 57 – 60°C zijn, dan is het vlees licht rosé en super mals.

Eet smakelijk!

Monolith-Lamsbout-van-de-rotisserie-04