MONOLITH GRILL, MIJN FILOSOFIE, ONZE STIJL EN PASSIE VOOR HET VUUR

matthias otto

Het begon allemaal met mijn passie voor barbecueën en het koken met vuur. Ik wilde echter iets dat verder ging dan de conventionele barbecue die bedoeld was om in het weekend mee te grillen en dan weer in een hoekje te zetten. Ik wilde een veelzijdige barbecue maken die op verschillende manieren elke dag gebruikt kan worden en die ook een stijlvol lifestyle product is om met trots te laten zien. Om dit te realiseren, dacht ik aan de kamado, maar dan wel een nieuwe en moderne kamado. Vanuit deze gedachte is Monolith geboren. Ik ontwikkelde een product dat de traditie van een Japanse kamado combineert met Duits design, robuustheid en duurzaamheid. Een product dat verschillende kooksystemen bevat in combinatie met de meest geavanceerde technologie, zoals keramische grills. Een uniek apparaat dat Monolith tot hét kamadomerk bij uitstek zou maken.

Op basis hiervan is onze Monolith kamado barbecue geboren en vervolgens in de loop der jaren verder doorontwikkeld. Universele apparatuur waarmee je kunt grillen, barbecueën en roken, een houtskool-, brood- en pizzaoven, een systeem waarmee je alles kunt koken en daarmee de mogelijkheid om een complete buitenkeuken te hebben. Niet alleen voor de liefhebber, maar ook voor de catering professional die een systeem nodig heeft dat bestand is tegen intensief gebruik. Vanuit deze veelzijdigheid en multifunctionaliteit ontstond de slogan van Monolith: “Monolith is vrijheid”, een eenvoudig concept, maar één die de essentie van het gebruik van een Monolith kamado grill vandaag de dag omvat.

matthias otto

Bij Monolith komen innovatie en technologie samen om iedereen de mogelijkheid te geven om op een eenvoudige manier gebruik te maken van onze barbecue, met daarbij respect voor de traditie van het koken met vuur. Monolith kamado barbecues zijn internationale kooktoestellen geworden, omdat ze zich kunnen aanpassen aan elke culinaire cultuur en zo de traditionele recepten van elk land kunnen creëren. Wij bij Monolith zijn trots op onze producten en ons succes welke de essentie van Duitse technologie en ontwikkelingswerk weerspiegelt en ertoe heeft geleid dat wij de meest technologische kamado op de markt produceren. We hebben deze resultaten bereikt omdat wij bij Monolith barbecueërs en professionals zijn. We kunnen daarom dan ook met trots zeggen dat onze kamado barbecues zijn ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door barbecueërs voor barbecueërs!

De nieuwe hubspot omtrent de wereld van Kamado of keramische barbecues heeft voortaan een nieuwe domeinnaam:

MONOLITH-GRILL.EU

Deel dit bericht met je vrienden