DE COMPLETEBUITEN KEUKEN

The Monolith Kamado BBQ combineert traditie, design, innovatie en de meest geavanceerde technologie van het keramisch barbecueën in één grill. Een multifunctionele Kamadogrill, die gebruikt kan worden om te grillen, te roken, te bakken, te braden, te barbecueën of te braden. Gebruik uw Grill als roker, als pizza-oven, op de vuurplaat of verwarm de Wok. De mogelijkheden zijn grenzeloos.


Kamado grill

ALLESKUNNER

De MONOLITH KAMADO BBQ combineert de voordelen van een klassieke barbecue met die van een stenen oven. Barbecueën, garen op lage temperatuur, smoken, bakken, roken – of u nu hoge temperaturen om uw steak perfect te grillen nodig hebt of grote barbecuestukken urenlang met heel lage temperaturen wenst te smoken – de MONOLITH levert altijd een perfect resultaat. Hij is perfect geschikt als stenen oven voor het bakken van pizza of brood. Het bruikbare temperatuurbereik ligt tussen 70 °C en 400 °C.

EFFICIËNTIE

Door zijn unieke efficiëntie heeft de barbecue heel weinig energie nodig om de gewenste temperatuur op te wekken en te houden. U kunt in het lagetemperatuurbereik met een lading van 2,5 – 3 kg houtskool tot 24 uur werken (MONOLITH CLASSIC). Door de geringe zuurstofbehoefte is de luchtbeweging in de barbecue extreem gering , zo droogt het vlees niet uit en blijft het mooi sappig.

Grillzubehör
Monolith Feuerplatte

EFFECTIEF

Snel twee steaks grillen? Geen probleem. Dankzij het haardeffect gloeit de houtskool zeer snel door. Na het grillen worden de luchtaanvoer en -afvoer gesloten. Door de extreem goede afdichting van de barbecue dooft de houtskool bovendien heel snel en kan de volgende keer opnieuw worden gebruikt.

UNIEK SYSTEEM VOOR HOUTCHIPSS

Het unieke systeem voor aanvoer van smoke pellets / rookhout maakt het bovendien mogelijk het barbecuegoed de typische BBQ-rooksmaak te geven zonder het deksel op te heffen.

Temperatursteuerung Grill
Tim Mälzer Monolith ICON

OPTIMAAL MATERIAAL

De MONOLITH bestaat uit extreem hittebestendige keramiek en roestvrij staal. Het frame is van gepoedercoat staal. De praktische zijtafels van de MONOLITH Classic en MONOLITH LE CHEF zijn van bamboe gemaakt.

Monolith Garmethoden

1. Direct garen

Doe het zoals een professional en barbecue direct boven de gloeiende kolen – op de bijhorende roestvrij stalen barbecuerooster of het barbecuerooster uit gietijzer. Voor welke opbouw u ook kiest: de hitte van de gloed geeft uw vlees de optimale smaak.

2. Indirect garen

Hier toont de MONOLITH zijn echte kracht. Zodra de deflectorsteen in de vuurring hangt en direct boven de hete kolen hebt geplaatst, vloeit de warmte gecontroleerd naar buiten. Door de indirecte hitte wordt het barbecuegoed heel behoedzaam gegaard. Vlees, vis of gevogelte – alles exact tot in de kern bereid.

3. Bakken

Op de optionele pizzasteen bakt u flinterdunne, knapperige pizza‘s direct boven het vuur zoals in een Italiaanse pizzaoven. Daarbij kunt u de gewenste temperatuur heel eenvoudig tot 400 °C aanpassen. Ook Flammkuchen, focaccia, broden of zelfs gebak slagen perfect.

Ready for your next Upgrade?

kamado barbecue

U kunt ook contact opnemen met een van onze geautoriseerde officiële dealers. Onze dealers zijn getraind en gepassioneerd over wat ze doen en zullen al uw vragen over de Monolith Kamado BBQ beantwoorden.

FIND YOUR DEALER